Doğa ve Hayvan Hakları
Kent yönetiminde son yıllarda yaşanan küresel ısınma, bozulan ekolojik denge sebebiyle doğamızın ve tüm canlılar gibi, doğanın vazgeçilmez unsurlarından olan hayvanların, hep birlikte yaşamının gereğini vurgulamak, sosyal, ekonomik sorunlara ilişkin politikalar üretmek, çözüm önerileri geliştirmek, çevre, sağlık, beslenme konularına ilişkin sorunların değerlendirilerek görüş ve önerilerin üretilmesi amacıyla oluşturulmuş demokratik bir yapıdır.
Başkan

1959 yılında Mersin'in Mut İlçesinde dünyaya geldi. Orta ve Lise öğrenimini Edirne'de... Devamını Oku
1959 yılında Mersin'in Mut İlçesinde dünyaya geldi. Orta ve Lise öğrenimini Edirne'de tamamlayarak Pamukbank'ta iş hayatı başladı. 9 yıl bankacılık yaptıktan sonra özel bir şirkette yöneticilik yaptı. Hayvanlara olan sevgisi, 2009 yılı itibariyle sokak hayvanlarının refahı için çalışmalar yürütmesine imkan sağladı. 2015 yılında halen başkanlığını yürüttüğü Kocaeli Hayvan Hakları Derneği'ni (KOCAELİDER) kuran PEK evli bir çocuk ve bir torun sahibidir.
Sık Sorulan Sorular

Kent Konseyleri; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetimi hayata geçirmek” amacıyla kurulmuştur.
Kocaeli Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.
Merkezi yönetimin temsilcileri, yerel yönetim kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin temsilcileri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşların, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıf temsilcileri kent konseyine katılabilir.