Kentlilik Bilinci
Kentin eğitim, kültür, sanat, sosyal, ticaret ve sanayi hayatının canlanması için üzerine düşeni yapmak, projeler üretmek, stratejiler geliştirmek, Kent yönetimi ile sürekli bilgi alışverişinde bulunmak, kentlilerin bilinç düzeyinin arttırılmasını sağlayacak çalışmalar yapmak, Kentlilik bilincinin gelişmesi için bireyler arasındaki sosyal etkileşimleri güçlendirecek ve toplumsal bütünleşmeyi sağlayacak düzenlemeleri yapmak amacıyla kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri, siyasi parti temsilci ile halkın katılımıyla oluşan demokratik bir yapıdıR.
Başkan
Sık Sorulan Sorular

Kent Konseyleri; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetimi hayata geçirmek” amacıyla kurulmuştur.
Kocaeli Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.
Merkezi yönetimin temsilcileri, yerel yönetim kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin temsilcileri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşların, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıf temsilcileri kent konseyine katılabilir.