Kültür Sanat Turizm
Kentimizin; manevî, tarihî, kültürel, sanatsal ve turistik değerlerini araştırmak, geliştirmek, korumak, yaşatmak, değerlendirmek, yaymak, tanıtmak, benimsetmek ve bu suretle kentlilik bilincinin güçlenmesine ve kentin gelişimine katkıda bulunmak, Sanatı ve kültürel varlıkları korumak, Kocaeli’nin kültürel-sanatsal varlıklarını her alanda tanıtıcı faaliyetler ile her türlü imkân ve araçlardan faydalanarak kentin tanıtımına katkıda bulunmak, Yönlendirici, bilgisel, iletişimsel, değerler gibi etkinliklerle kültür- sanatın kent yaşamındaki işlevselliğini arttırmak, alanında bilgi ve tecrübe sahibi kişilerle toplantılar yaparak, farklı ve faydalı bilgi ve tecrübelerin paylaşılmasını sağlamak,toplumu kültür- sanat konusunda bilinçlendirerek, gerçekleştirilecek olan etkinlik ve projelerde halkın desteğini sağlamak amacıyla kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversite temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve halkın katılımıyla oluşan demokratik bir yapıdır.
Başkan

1948 yılında Kocaeli Kandıra’da doğdu. Sanat Okulu’ndan mezun olan Sert, 1992-1993... Devamını Oku
1948 yılında Kocaeli Kandıra’da doğdu. Sanat Okulu’ndan mezun olan Sert, 1992-1993 yılları arasında Hattat Ali Hüsrevoğlu’ndan Sülüs yazı dersleri aldı.2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Güzel Sanatlar Eğitim Merkezinde Ebru derslerine başladı. Fuat Başar’ın öğrencisi Gülseher Kahraman’dan 4 yıl Ebru dersi aldı. 2008 yılında Hattat Mahmut Şahin’den Hüsn-i Hat dersi almaya başladı. Kask (Kocaeli Fotoğraf Sanatı) Derneği’nde fotoğraf eğitimi alan Sert, halen fotoğraf çalışmalarına devam etmektedir.
Sık Sorulan Sorular

Kent Konseyleri; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetimi hayata geçirmek” amacıyla kurulmuştur.
Kocaeli Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.
Merkezi yönetimin temsilcileri, yerel yönetim kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin temsilcileri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşların, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıf temsilcileri kent konseyine katılabilir.