
UFUK KOÇAK'A BAKAN TURHAN'DAN PLAKET
Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından ortak finanse edilen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu, Türkiye'de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği Çalıştayı kapanış toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımlarıyla gerçekleşen çalıştaya Kocaeli Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanımız, engelliler serbest dalış dünya rekortmeni Ufuk Koçak ta katıldı.
Türkiye’de yaşayan bütün vatandaşların verilen hizmetlerden eşit olarak yararlanmaları amacıyla 2017 yılında başlatılan proje ile, engelli-engelsiz, genç-yaşlı, bütün vatandaşların hayatın her alanında daha aktif ve görünür olmaları için en üst seviyede farkındalığın sağlanması hedeflendi.
“Türkiye’de Yolcu Taşımacılığı Hizmetlerinin Erişilebilirliği İçin Teknik Yardım” projesi kapsamında daha önce İstanbul Sirkeci Garı’nda gerçekleştirilen Harekete Geçme Çalıştayı’nda da hazır bulunan ve bir söyleşi gerçekleştiren, Sınırsız kitabının yazarı Ufuk Koçak, 17 Ağustos 1999 Depremi ile birlikte yaşadığı zorlu süreçten başlayarak devam eden ve başarılarla dolu hayat hikayesi hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Kendi değimiyle engelli değil engellenen bireylerden biri olarak sosyal hayatta karşılaşılan sıkıntılarla ilgili konukları bilgilendiren Koçak, alınması gerek önlemlerle ilgili olarak görüş önerisinde bulundu. Kapanış toplantısına katılarak konuşma gerçekleştiren Engelliler Meclisi Başkanımız Ufuk Koçak, projeye katkılarından dolayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı M. Cahit Turhan’dan plaket aldı. Başarılarla dolu hayatının tüm engellenenlere örnek olmasını istediğini ve elinden geldiği kadarıyla, insanları motive etmek istediğini söyleyen Koçak, engelleri kaldırmak için atılan her adımı takdir ettiğini belirtti.
Sık Sorulan Sorular

Kent Konseyleri; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetimi hayata geçirmek” amacıyla kurulmuştur.
Kocaeli Kent Konseyi 13.07.2005 tarih ve 25874 Sayılı resmi gazetede yayınlanan 5393 Sayılı Belediye Kanunun 76.Maddesine dayanılarak hazırlanan kent konseyi yönetmeliği çerçevesinde tüm belediyelerin kurmakla yükümlü olduğu kuruluştur. Bu konseyde karar vericilerin yanısıra sivil toplum kuruluşları da yer almaktadır.
Merkezi yönetimin temsilcileri, yerel yönetim kurumlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri, üniversitelerin temsilcileri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşların, sendikaların, noterlerin, baroların ve ilgili dernekler ile vakıf temsilcileri kent konseyine katılabilir.